Myoreflexterapi

                             Myo = Det Græske ord for muskel
                              Reflex = En respons mellem muskler der arbejder sammen 

Dine muskler hænger sammen i lange kæder via fascier (en fascier er en hinde omkring musklen) og bindevæv. Muskelkæderne har et meget stort sammenfald med meridianbanerne i kroppen. Så en meridianbane kan kaldes for en muskelmeridian. Dog er en muskelmeridian et forløb af muskler, eller dele af muskler og facier

Grundlæggeren af Myoreflexterapi Dr. Kurt mosetter fra Tyskland har bl.a studeret i østen hos Dalai Lama og blev senere læge. Han er kendt for at have helbredt sin far som har siddet i kørestol i 29 år, og han har helbredt børn og voksne for neurologiske sygdomme som bl.a Als, Sklerose, muskelsvind og Lupus.

Klik her for at besøge Dr. Kurt Mosetters hjemmeside.

På den tyske side kan du finde mig som myoreflexterapeut under behandlere.  

Dine muskler har både et udspring og en tilhæftning = samlet kaldet muskeltilhæftning. I muskeltilhæftningerne er der nogle specielle celler - kaldet golgiceller - der giver information til rygmarven.

Når der trykkes på en muskeltilhæftning gives der en information til rygmarven om at her har vi en stram muskel, og at den er ved at blive revet af knoglen og da musklen selvfølgelig ikke ønsker dette ske, så afspændes musklen i stedet for. Disse spændinger løsnes ved tryk eller akupunkturnål på musklernes tilhæftninger og den ophobede energi frigives og der sker en kædereaktion i hele muskelkæde systemet, så andre muskler løsnes og da muskler ikke arbejder alene, men i lange kæder, kan en smerte eller skade i foden give nakkeproblemer. For at gøre vores samarbejde bedre med din problematik vil du anbefales at lave lave hjemmeøvelser. Dem vil du blive forevist af mig ,- eller du kan finde dem ved at klikke ind på www.dierenbach.ch/kidheften.htm


Muskler husker, så hvis vi har været udsat for noget traumatisk enten en psykisk eller fysisk oplevelse, som ex. chok, skader via sport overanstrengelse "gamle" smerter og fald, langvarigt stress mm. så vil det på sigt give smerter og problemer i musklerne/kroppen. Det kræver en enorm kraft at holde en muskel spændt og der hobes en masse energi op i en muskel - energi som så mangles et andet sted i kæden.