Vitaminer & Mineraler


Jeg ser en stor vigtighed i at vi er godt afbalancerede med vitaminer og mineraler for en god behandlings støtte og for et godt behandlings resultat,- så jeg vil næsten altid tage en håranalyse ved første konsultation.

Uden vitaminer intet liv. De er nødvendige for at opretholde livet, da kroppen har brug for disse stoffer. De er dermed vitale. Begrebet vitamin kommer derfor fra begreberne vital (= for livet) og amin. Behovet for vitaminer varierer for de enkelte vitaminer fra få mikrogram til flere milligram om dagen. Vitaminer opdeles typisk i vandopløselige og fedtopløselige vitaminer.

For få eller for mange vitaminer kan give sygdomme. For de fleste af os er der tilstrækkeligt med vitaminer i den kost, vi spiser, men for nogen kan det være nødvendigt at tage et tilskud. .

Vi har brug for alle vitaminerne - hele spektret for at leve et sundt og langt liv. Nogle mennesker tror, at vitaminer kan erstatte mad eller reducere indtagelsen af mad, men det er ikke korrekt.

De er hverken kalorier, proteiner, mineraler, fedt eller vand, men de er nødvendige for korrekt optagelse og udnyttelse af disse ting. En slags hjælpestoffer, kunne man sige. 

Hvis man skulle forsimple det, kunne man sige at hvis kroppen var en motor, ville vitaminerne være tændrør der skulle få benzinen til at virke. Mangel af blot et enkelt vitamin kan bringe kroppen ud af balance. Alle vitaminerne er vigtige komponenter i funktionen af kroppens enzym-system. Derfor er det afgørende, at vi spiser så ernærings rigtigt som muligt og ligeledes så understøttende som muligt.